Talvisen ulkoilun jäl­keen tai flun­s­saiseen oloon sopii herukkamehu, joka sisältää kesäisen puu­tarhan arvokkaimpia antimia.

Purista mukin poh­jalle ruokalusikalli­nen sitru­u­nan mehua ja sekoita siihen saman ver­ran huna­jaa. Lisää loraus mus­ta­herukkame­hua ja vähän kylmää vettä. Lopuksi lisätään kuumaa vettä vain sen ver­ran, että mehu läm­pe­nee sopi­vaksi ja sekoitetaan.

Kun hunaja on liuotettu sitru­u­naan, ei juo­maa tarvitse läm­mit­tää liikaa huna­jan liuken­e­misen vuoksi.

Ter­vey­deksi!

Ota­van klas­sis­esta Kotiruoka –kir­jasta löy­tyi muka­van mausteinen ja sopi­van huna­jainen pos­su­vokkio­hje. Hunaja tosin oli kir­jan ohjeessa suluissa, mutta se on niin oleelli­nen osa kokon­aisu­utta, että se mielu­um­min pitäisi painaa lihavoiduin kirjaimin!